Wenink Vaar Opleidingen en Nautische Diensten heeft al jaren de mogelijkheden om op uw eigen boot of op de praktijkboot van Wenink Vaar Opleidingen en Nautische Diensten een praktijkopleiding te volgen.

Voor de praktijkopleidingen Snelle Boot heeft Wenink Vaar Opleidingen en Nautische Diensten namelijk de beschikking over een Snelle RIB (1):

Deze RIB is in 2006 door Euro Offshore Services BV geleverd als casco. Euro Offshore Services is gevestigd in Werkendam. Het betreft een professionele RIB van het merk Mar Sea, type OP 90. Deze boten zijn gebouwd van het hoogwaardige Hypalon Neopreen voor de rubber tubes en hoogwaardig polyester voor de romp om bestand te zijn tegen de zwaarste omstandigheden.

De boot is inmiddels voorzien van een voor Wenink Vaar Opleidingen en Nautische Diensten ontworpen inbouw en opbouw. De keuze voor de Mar Sea OP 90 was simpel omdat deze boot voldoet aan de gestelde voorwaarden zoals maximum lengte, duurzaamheid en kwaliteit. De opbouw is door Euro Offshore Services in samenwerking met Wenink Vaar Opleidingen en Nautische Diensten gerealiseerd. We kunnen dan ook met trots zeggen dat er een boot ligt die uitermate geschikt is voor de praktijklessen Snelle Motorboot voor zowel de beginnende snelvaarder als de gevorderde schippers.

De boot werd tot voor kort door een 60 PK viertakt EFI Yamaha motor voortgestuwd. Deze motor presteerde goed en werd geleverd door Jan Korteland Watersport in Alblasserdam. Om de cursist meer mogelijkheden en prestaties te geven is gekozen om de motor te vervangen door een 90 pk Optimax, van het merk Mercury. Jan Korteland heeft deze motor ook geleverd. De keuze voor Jan Korteland is gebaseerd op een positieve samenwerking en de kennis en support die vanuit dit bedrijf wordt geleverd.

De boot ligt op een Pega boottrailer, eveneens geleverd door Jan Korteland, waardoor de boot overal in Nederland en daarbuiten (indien er een trailermogelijkheid is) ingezet kan worden.

De bedoeling is dat de nieuwe boot in mei 2007 gaat varen.

Hebt u vragen of wilt u advies bij de aanschaf van uw eigen boot dan kan dat. Dit is een van de vele mogelijkheden die Wenink Vaar Opleidingen en Nautische Diensten u kunt bieden.
 
Bootgegevens

Merk
Type
Bouwjaar
Lengte
Breedte
Aantal plaatsen
Aantal cursusplaatsen
Leverancier
Bijzonderheden


:
:
:
:
:
:
:
:
:


Mar Sea
RM 90 OP
2006
5.20 meter
2.25 meter
10
5
Euro Offshore Services te Werkendam
Hydraulische besturing
Bilge pomp
Kaartplotter/dieptemeter
Marifoon
Vaarverlichting
Toeter
 
Motorgegevens

Merk
Type
Pk
Bouwjaar
Brandstofvoorraad
Olievoorraad
Leverancier


:
:
:
:
:
:
:


Mercury
Optimax (2 takt)
90 pk
2007
55 liter
4 liter
Jan Korteland te Alblasserdam
 
Trailer

Merk
Type
Bouwjaar
Leverancier


:
:
:
:


Pega
MP 1300
2006
Jan Korteland te Alblasserdam
 
Voor foto’s zie de foto reportage van de praktijkboot.
 
1 Rubberboot met vaste bodem, (Rigid Inflatteble Boat)